Service - Grundforløb2 Førstehjælp/Brandbekæmpelse - Masterfag - Planer

Introduktion

Indhold i undervisningen
På grundforløbet har du fag, som du ser nedenfor. Fagene er beskrevet nærmere i planerne.

Serviceassistentuddannelsen består af et grundforløb og 4 hovedforløb.
Grundforløbet tager 20 uger (inklusiv to ugers praktik). Når du er færdig med dit grundforløb er der mulighed for, at du kan videreuddanne dig til rengøringstekniker (hovedforløb 1 og 2). Som færdiguddannet rengøringstekniker kan du videreuddanne dig til serviceassistent (hovedforløb 3 og 4).  
I denne introduktion finder du information om serviceassistentuddannelsen via link til vores hjemmeside - se nedenfor i planer.
Fagnr
20029, 10805.
Varighed
20
Bedømmelseskriterier
Se efterfølgende planer

Førstehjælp på erhvervsuddannelserne

Indhold i undervisningen
I dette fag lærer du at handle ud fra førstehjælpens hovedpunkter i forbindelse med såvel almindelige førstehjælpssituationer som brancherelaterede ulykker samt forebyggelse af disse.
Du kan handle hensigtsmæssigt ved ulykker, der umiddelbart er livstruende, eller som kan udvikle sig til livstruende situationer.
Du  kan både selvstændigt og i samarbejde med andre, håndtere en voksen bevidstløs person, med og uden normal vejrtrækning.
Dertil kan du give relevant førstehjælp til en voksen person, der har fremmedlegemer i luftvejene samt yde førstehjælp til akutte skader, akut opståede sygdomme.
Fagnr
20029
Varighed
1 dag
Bedømmelseskriterier
Bedømmelsesgrundlag Vægtning i % Bestået
    100 % opfyldelse Uvæsentlige mangler
Førstehjælp                              Dette er et praksisfag hvor den erhvervede viden bliver omsat til praktiske demonstrationer. 100% På kurset om førstehjælp er der mødepligt til og bedømmes som:
Bestået/Ikke bestået ved praksisnære scenarier, hvor du demonstrerer korrekte procedurer ift. førstehjælpens 4 hovedpunkter, CPR og AED, fjernelse af fremmedlegemer i  luftrøret korrekt. Desuden skal du demonstrere almene forbindinger, trykforbindinger og årepresse korrekt.                                  
Hvis du glemmer at råbe hjælp eller skabe sikkerhed ved det scenarie, du skal demonstrere.

Elementær brandbekæmpelse

Indhold i undervisningen
I dette fag lærer du om:
- brandforebyggelse og brandbekæmpelse
- hvordan en brand udvikler sig
- hvordan brand og røg spreder sig
- hvilke forholdsregler, man skal tage, hvis der opstår brand
- sikkerhedsforanstaltninger
- forskelligt slukningsudstyr
Fagnr
10805
Varighed
1 dag
Bedømmelseskriterier
Bedømmelsesgrundlag Vægtning i % Bestået
    100 % opfyldelse Uvæsentlige mangler
Brandbekæmpelse                   Dette fag er et vidensfag, hvor vi ikke kan lave pratiske brandøvelser pga. brandfare for brandtilsynet. 100% På kurset om brandbekæmpelse er der mødepligt til og du bedømmes som:
Bestået/Ikke bestået ved mundtlige spørgsmål, hvor du svarer korrekt ift. brandbekæmpelsens 3 hovedpunkter og almene brandsikkerhedsspørgsmål.                               
Hvis du svarer forkert på 50% af spørgsmålene.