Lastvognsmekaniker-HF-3-MASTERFAG - Planer

Intro til forløbet

3. skoleperiode
Rutineret niveau
Varighed
3 lektioner

Fejlfinding på elektriske systemer på lastvogne 1

3. skoleperiode

8932 Rutineret niveau

I dette fag skal du arbejde med fejlfinding på elektriske systemer. Du kommer til at arbejde med alt om, formål, funktion, udmåling og reparation, samt fysiske forhold inden for dette fagområde. Derfor skal du i dette fag arbejde med lednings diagrammer, komponent lære, system forståelse, samt udmåling af systemet, her under periferi målinger. I praktikken skal du arbejde med multimeter og oscilloskop. Du skal arbejde med faget både teoretisk og praktisk.  
Tidsfordelingen vil være 1/3 i teori, og 2/3 i praktik.

Varighed
5 dage

Eftersyn og kontrol af lys, visker og batteri.

3. skoleperiode

17851 Rutineret niveau

I dette fag skal du arbejde med kontrol, funktion, udmåling og reparation af batteri, lys og lygter, visker/vasker anlæg, samt lov bestemmelser vedr. visker/vasker anlæg og lys- og lygter.
Du skal lære ohms lov og effekt loven, samt kunne bruge et multimeter. Du skal også arbejde med grundprincipperne i en elektromotor.  
Tidsfordelingen vil være 1/3 i teori, og 2/3 i praktik.

Dette fag hænger sammen med klargøring til syn. Så karakteren du får i syn, får indvirkning på den totale karakter i fag nr. 17851

Varighed
2½ dage

Reparation af kobling og aktiveringssystem, samt kardan og kraft overføring

3. skoleperiode

Kobling 8923 Rutineret niveau, og kardan 8924 rutineret niveau.  

I dette fag skal du arbejde med kobling og aktiverings sytemer. Du kommer til at arbejde med alt om, formål, funktion, udmåling og reparation, samt fysiske forhold inden for dette fagområde. Derfor skal du i dette element arbejde med funktion af kobling samt aktivering, navne lære, system forståelse, samt udmåling af koblingen. I praktikken skal du arbejde med reparation/udskiftning af kobling, samt aktiverinssystemer.  
Du skal også arbejde med kardan, og i den forbindelse er det vigtigt at lære om kardan vinkler, samt disses indvirkning på køretøjets komfort og levetid på kardan kryds. I praktikken skal du arbejde med udskiftning af kardan kryds, samt udmåling vinkler.
Tidsfordelingen vil være 1/3 i teori, og 2/3 i praktik.

Varighed
10 dage

Klargøring til syn

3. skoleperiode

17851 Rutineret niveau

I dette fag skal du arbejde med syn af køretøjer. Du kommer til at arbejde med alt om, hvordan man efterser et køretøj, love og regler, samt detailforskrifter, inden for dette fagområde. Du skal arbejde med faget både teoretisk og praktisk.  Faget har samme fag nummer som eftersyn og kontrol af lys, visker og batteri, så bedømmelse af dette fag område bliver en gennemsnit af disse to fag områder.
Tidsfordelingen vil være 1/3 i teori, og 2/3 i praktik

Varighed
2½ dage

Kommunikation, kundesrevice og dokumentation

3. skoleperiode
8917 Rutineret niveau
Varighed
5 dage
I dette fag, skal arbejde med Kundeservice. Vi kommer ind på emnerne personlig kvalitet, målsætning, kundebetjening og service, kvalitetsstyring, dokumentation, samarbejde og tidsbegrebet. I processen lærer du hvordan disse emner hænger helt eller delvis sammen.
Vi skal arbejde efter powerpoint med indlagte cases, som skal løses alene eller i gruppe af 2. Når til sidst skal du lave en opsamlingsopgave, hvor viser hvad du har lært.
Vi skal også arbejde med emnerne i praktikken, hvor du skal gøre en lastvogn klar til syn, med efterfølgende rollespil, hvor læreren er kunden der skal have arbejdet udført.

Montørprøve

Varighed
1 dag

Automiljø 17849

Varighed
2½ dage
1. skoleperiode, rutineret niveau
Fag nr. 17849
Indhold
I dette fag skal du arbejde med miljø, både det fysiske og psykiske.
Det fysiske i form af hvordan du værner dig selv mod overbelastning og for tidlig nedslidning.
Det psykiske i form af, om du trives på din arbejdsplads. F.eks. hvordan bliver du talt til, bliver mobbet eller på anden måde chikaneret.
Du skal arbejde med 2 projekter, det ene er trivsel på arbejdspladsen, det andet, Av min ryg, hvor skal det hen.

Undervisningen starter med et læreroplæg og en dialog omkring emnet, samt afklaring af begreber og opgavens indhold og struktur.
Produktfremstillingen/opgaven starter med, at du laver en kort arbejdsplan, som du præsenterer for læreren.
Undervisningen og opgave løsning foregår kun teoretisk, med hjælp af pc, internet og lærer