Transport GF2 Grundfag Masterfag - Planer

IntroUge

Fagbeskrivelse
Velkommen til TEC

I introugen vil vi gøre alt for, at du kommer på plads og er klar til din uddannelse på GF2.

Du skal finde praktikplads og helst læreplads, og du skal da også lige kunne finde rundt på skolen. Du skal introduceres for regler og forventninger til det at påbegynde en erhvervsuddannelse.

Alt sammen skal vi sammen gennemgå i introugen.

Velkommen til TEC!
Varighed
5 dage

Dansk

Fagnr. og niveau
10809 Dansk Niveau F
Fagbeskrivelse
I dansk, på GF2 forløbet, skal du blandt andet lære at arbejde med tekster og film. Det kan både være i forbindelse med ansøgninger og cv, men også i forbindelse med analyse af tekster og film i forbindelse med dit fag. Analysen af tekster og film vil hjælpe dig til at læse og tolke, blandt andet jobannoncer og introvideoer, hvis du skal ud og søge elevplads eller praktikplads. Det vil også klæde dig bedre på til at læse og forstå fagrelevante tekster.

Du skal også arbejde med dig selv, din kommunikation, dit kropssprog og din fremtræden, så du kan gå til jobsamtaler velforberedt og selvsikker og i sidste ende give et godt indtryk af dig selv over for arbejdsgiveren. Du skal lære at sælge dig selv.

Du skal lære at arbejde med forskellige medier og benytte IT til at finde information og lave præsentationer.

Der vil være differentieret undervisning. Det vil sige, at man vil tage højde for den enkelte elev og tilpasse undervisningen, så det passer til elevens faglige niveau.
Hvad de enkelte emner indeholder, kan du læse om i "Planer" og under "Beskrivelse" længere nede på siden.
Varighed
10 dage
Mål

Målet for faget Dansk  på F niveau kan i sin helhed læses på Retsinformation under BEK nr 555 af 27/04/2022 Bilag 4

Naturfag

Fagnr. og niveau
10819 Naturfag Niveau F
Fagbeskrivelse
I naturfag skal du have om brancherelevante emner inden for naturfag, altså det der har med din uddannelse at gøre.
Vi skal arbejde med energi, hvor kommer energien fra? hvordan bruger vi energien? og hvordan optimerer vi energiforbruget i fremtiden? det er bare nogle af spørgsmålene vi skal forsøge at besvare. Vi skal også arbejde med forbrænding og CO og CO2 som jo er relevant for alle de fossile brændstoffer vi bruger i hverdagen. Vi skal finde grønne alternativer til den nuværende energi og arbejde med forsøg i relation til emnerne. Vi skal også lære at indsamle data og bearbejde data.
Andre emner som vi også skal inddrage:

-Newtons 3 love
-Bremsestrækning
-Gods på lad
-Moment
Og så skal vi i opgaverne også arbejde med FN´s verdensmål

Det vil være differentieret undervisning. Det vil sige at man vil tage højde for den enkelte elev og tilpasse undervisningen så det passer til elevens faglige niveau.
Undervisningen vil være blended learning hvilket vil sige at vi kan arbejde i grupper, via e-learning, selvstudie og almindelig klasseundervisning.
Varighed
10 dage

Tværfagligt.

Fagbeskrivelse
VFU: også kendt som virksomhedsforlagt undervisning, er en vigtig del af mange uddannelsesforløb, her vil i skulle præsenterer, jeres uge ude i virksomhed for de andre elever.
Anhug: Anhugningsudstyr: Eleverne vil lære om forskellige typer af anhugningsudstyr, herunder slings, kæder, ståltau, wire-ropes og spænder, samt deres korrekte anvendelse og vedligeholdelse.
Belastningsberegninger: Eleverne vil lære at beregne vægten og tyngdepunktet af lasten samt at bestemme den korrekte placering af anhugningsudstyret for at opnå optimal balance og sikkerhed.
Sikkerhedsprocedurer: Eleverne vil lære om de vigtigste sikkerhedsprocedurer, herunder risikovurdering, kommunikation, tilsyn og brug af personligt beskyttelsesudstyr.
Kranbetjening: Eleverne vil lære at betjene en kraner, samt at koordinere anhugningsarbejdet med kranbetjeningen.